Projecten 2009/2010

 

De Werkgroep Heerlen Millenniumgemeente wil dit jaar veel aandacht geven aan millenniumdoel 2: alle meisjes en jongens naar school. Drie projecten waar mensen in Heerlen mee bezig zijn, worden daarbij centraal gesteld. We willen leren van mensen in deze landen en hen steunen bij hun werk voor verbetering van het onderwijs in hun land.

 

Het eerste project is de bouw van een meisjesschool in Herat, Afghanistan. Dit is een project van de Stichting SCAN. Het gebouw is bijna klaar, maar er moet nog een muur rondom de school komen en er is ook nog geen schoolmeubilair. Voor meer informatie zie www.stichtingscan.com. 

 

In Sierra Leone komt aandacht voor het scholingsproject voor vrouwen door het Women Partnership for Justice and Peace. Gladys Brima van deze organisatie was onlangs op bezoek bij hun Nederlandse partnerorganisatie Andreas-Taiama. Lees meer op

www.taiama-andreas.org

 

Het project Muhitimu wil investeren in het opzetten van een netwerk van lokale servicecentra voor het platteland van Zuid-Nyanza in Kenia. De centra geven training en scholing, microcredit en service met materialen en gezondheid ten behoeve van schoolverlaters, die een inkomen willen genereren uit een eigen bedrijf. Verdere info op de website die binnenkort in de lucht komt: www.muhitimu.com.

Bij de bouw van de school in Herat

Jonge vrouwen in Sierra Leone