De MillenniumGazet

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulletin met informatie over de activiteiten in het kader van Heerlen Millenniumgemeente

januari 2011

 

 

 

Millenniumdoelen

31 januari: Lokale Energie Dag Heerlen 2011

De gemeente Heerlen organiseert op 31 januari 2011 een bijeenkomst op het gebied van klimaatbeleid in het Parkstad Limburg Theater Heerlen.

Energie besparen en duurzame energie toepassen is een kwestie van doen. Er is lang genoeg gepraat in termen van mogelijke problemen als het gaat om ons milieu, nu is het tijd voor oplossingen! Hoe dan? Door gezamenlijk de handen ineen te slaan en verantwoordelijkheid te nemen. Door als bedrijfsleven duurzaam te produceren. Door als consument alleen duurzaam of duurzaam geproduceerde producten en diensten af te nemen. Door als overheid te ondersteunen door middel van financiën (startsubsidies), het opstellen van ondersteunende en eenvoudige richtlijnen en het verzamelen en verstrekken van relevante informatie aan consument en bedrijfsleven. Zo maken we van ‘Nieuwe energie’ een dubbel succes. Het levert winst op. Winst voor de mensen en voor het milieu, maar ook voor Ondernemend Heerlen.

Bedrijvenbijeenkomst 14.00 – 17.00 uur

Na een inspirerende lezing van Anne-Marie Rakhorst (Zakenvrouw van het jaar 2000. Eigenaar directeur van Search BV, gespecialiseerd in onderzoek, advies en opleidingen op het gebied van milieu) zal dr. drs. ir. C.M. Ravesloot, lector aan de Hogeschool Zuyd in een ‘Klimaatcafé’ samen met u werken aan lokale oplossingen voor een duurzame toekomst.

Ter afsluiting is er een energieke borrel in het theatercafé en krijgt u als dank een toepasselijk aandenken mee naar huis!

Burgerbijeenkomst 19.00 – 22.00 uur

Deze bijeenkomst is niet alleen voor burgers, maar ook belangenorganisaties, verenigingen, enz. van Heerlen zijn van harte welkom.

Sprekers zijn Jef Pleumeekers en Ludovic Laugs. Aan het eind van de avond kunt u onder het genot van een borrel nog van gedachten wisselen met o.a. wethouder Fred Gillissen en krijgt u als dank een toepasselijk aandenken mee naar huis!

Aanmelding

De toegang en deelname is gratis. Aanmelden stellen wij zeer op prijs. Email uw aanmelding naar nieuweenergie@heerlen.nl. Graag uw naam, evt. naam van bedrijf/organisatie en  deelname burgerbijeenkomst of bedrijvenbijeenkomst vermelden.

Energie informatiemarkt

Van 14.00 tot 22.30 uur is er doorlopend een energie – informatiemarkt. Wilt u niet deelnemen aan één van de bovengenoemde bijeenkomsten, maar bent u toch op zoek naar duurzame producten of informatie? Benieuwd naar de nieuwste duurzame auto’s? Aarzel dan niet om dan een bezoek te brengen aan de markt. Inschrijven hiervoor is niet nodig!

Wilt u als bedrijf zelf uw produkten op de energie – informatiemarkt laten zien?

Wij zijn nog op zoek naar bedrijven/organisaties die op het gebied van duurzame energie, energiebesparing hun producten of informatie willen laten zien op onze markt. Neem dan contact op met de gemeente, of stuur een email naar nieuweenergie@heerlen.nl.

Meer informatie over de Lokale Energie Dag vindt u hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief Loop naar de Pomp

De stichting Loop naar de Pomp zet zich in voor water en sanitaire voorzieningen in Ghana. Over hun activiteiten en plannen kwam begin januari een nieuwsbrief uit. Die kun je vinden op hun website.

 

 

Gerrit en Tineke Koenders gaan werken in Afrika

Gerrit en Tineke Koenders zijn vanuit Landgraaf naar Ghana verhuisd. Tineke gaat werken in een weeshuis, Gerrit gaat jonge voetballertjes begeleiden. Om hun werk te ondersteunen hebben ze de Stichting Kans voor Open Doel  opgericht. Je kunt hun belevenissen volgen op www.kansvooropendoel.nl

 

Millenniumdoelen in Parkstad

Op 15 december kwamen een aantal mensen uit Parkstad Limburg bijeen om te praten over activiteiten om de millenniumdoelen te bevorderen.

Nadat we elkaar geïnformeerd hadden over de activiteiten in de verschillende gemeenten, bespraken we de problemen waarmee we kampen. Vooral de publiciteit kan nog een stuk beter.

Tot slot kwamen ideeën voor gezamenlijke activiteiten aan de orde. Een leuk idee is een fietstocht door Parkstad langs projecten die te maken hebben met de millenniumdoelen.

In het voorjaar van 2011 komen we weer bij elkaar. Ben je ook geïnteresseerd, meld je dan aan via postbus2015@heerlenmillenniumgemeente.nl.   

 

 

 

Colofon

De MillenniumGazet is een uitgave van HeerlenMondiaal. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending, meld dat dan aan millenniumgazet@heerlenmillenniumgemeente.nl. U kunt hier ook nieuws kwijt voor de MillenniumGazet.

 

 

 

 

www.heerlenmillenniumgemeente.nl