De MillenniumGazet

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulletin met informatie over de activiteiten in het kader van Heerlen Millenniumgemeente

augustus 2010  

 

Millenniumdoelen

 

zaterdag 18 september

Heerlen in de Wereld – de Wereld in Heerlen

Op 18 september vindt weer de jaarlijkse manifestatie Heerlen in de Wereld – de Wereld in Heerlen plaats. Dit keer op het Pancratiusplein. Er zijn weer stands van veel organisaties die zich met duurzaamheid, vrede en ontwikkeling bezig houden. Tijdens de manifestatie zijn er optreden met muziek, zang en dans.

Ook dit jaar zullen de millenniumdoelen een belangrijke rol spelen op de manifestatie. Ook Heerlen Millennium Gemeente zal aanwezig zijn met een stand.

Zie begin september voor meer informatie www.heerlenmondiaal.nl.

 

zaterdag 28 augustus

Duurzaamheidsmarkt in Voerendaal

De Millenniumwerkgroep van Voerendaal houdt op zaterdag 28 augustus een Duurzaamheidsmarkt. Deze vindt plaats op Plein Borenburg, het nieuwe winkelcentrum bij de kerk in Voerendaal van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Er zijn stands van bedrijven zoals Essent, Nilwik installatie (grijs water en zonne energie), Greenpower milieuvriendelijk isolatie, maar ook Huijts bio-akkerbouw, Huynen bio-stadsboer uit Heerlen, Het Groene Dak, de Bespaarbazar, COS-Limburg, Millenniumwerkgroep Voerendaal en Transition Town Parksjtad.

Verder komt tussen 12 en 14 uur de Euregiotour met 40 elektrische voertuigen en worden geïnteresseerden te woord gestaan. Bij het station in Voerendaal is een oplaadpunt voor elektrische voertuigen.

De muzikale omlijsting wordt o.a. verzorgd door Aman Iman van het Touareg nomadenvolk uit Niger, Afrika. Aman Iman betekent: water doet leven. Het zijn professionele muzikanten waarvan Carlos Santana en Robert Plant van Led Zeppelin het een eer vonden om mee samen te spelen. Een unicum om deze groep in Voerendaal te hebben.

Voor meer informatie klik op deze link:

http://www.voerendaal.nl/sitemap/page.asp?action=cnewsdet&nid=3598

 

 

Millenniumbarometer op Corio Tropical

Op 29 juli stond Heerlen Millenniumgemeente met de millenniumbarometer op Corio Tropical. Bezoekers van de markt werden aangesproken over de millenniumdoelen. Ze konden dan meedoen met de millenniumbarometer en aangeven welk millenniumdoel ze het belangrijkst vonden en welk doel het minst belangrijk. In totaal deden 90 mensen mee met de barometer. Millenniumdoel 2, alle kinderen naar school werd het meest gekozen als belangrijkste doel. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen werd het minst belangrijke doel gevonden. Opvallend was dat ook veel vrouwen dit vonden. Veel mensen waren niet in staat  om het minst belangrijke doel te kiezen. Ze vonden alle doelen belangrijk.

Uitslag millenniumbarometer op Corio Tropical

millenniumdoel

meest belangrijk

minst belangrijk

 

 

 

Uitbanning extreme armoede en honger

24

3

Alle kinderen naar de basisschool

25

2

Vrouwen en mannen gelijke rechten

4

20

Minder kindersterfte

9

0

Minder moedersterfte

2

2

Bestrijding AIDS, malaria en andere ziekten

11

4

Meer mensen in een duurzaam milieu

8

10

Eerlijke handel, minder schulden en meer hulp

7

14

Kan niet kiezen

0

35

 

 

 

Totaal

90

90

 

Presentatie millenniumdoelen bij LKV-Schandelen

Midas Verheijden en Eline Claassens van de Werkgroep Heerlen Millenniumgemeente vertelden op 21 juli over de millenniumdoelen bij de Limburgse Katholieke Vrouwenbeweging in Schandelen. Ze gingen vooral in op wat wij zelf kunnen doen om de millenniumdoelen te helpen realiseren. Ook kwamen de vrouwen van de LKV zelf met tips. Zo biedt de Jumbo op ’t Loon gratis gebruikte plastic zakken aan, keurig opgevouwen in een goed zichtbare bak. Dat helpt de plastic berg weer te bestrijden.

Ook bij de LKV deden de bezoekers mee met de millenniumbarometer. De uitslag was weer heel anders dan bij Corio Tropical.

Wilt u ook met uw organisatie ook eens praten over de millenniumdoelen? Neem dan contact op met de Werkgroep: postbus2015@heerlenmillenniumgemeente.nl.

Uitslag millenniumbarometer bij LKV-Schandelen

millenniumdoel

meest belangrijk

minst belangrijk

 

 

 

Uitbanning extreme armoede en honger

0

0

Alle kinderen naar de basisschool

0

0

Vrouwen en mannen gelijke rechten

1

3

Minder kindersterfte

9

2

Minder moedersterfte

0

0

Bestrijding AIDS, malaria en andere ziekten

2

0

Meer mensen in een duurzaam milieu

8

7

Eerlijke handel, minder schulden en meer hulp

2

5

Kan niet kiezen

0

5

 

 

 

Totaal

22

22

Gesprekken op Corio Tropical over de millenniumdoelen

 

 

 

Colofon

De MillenniumGazet is een uitgave van HeerlenMondiaal. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending, meld dat dan aan millenniumgazet@heerlenmillenniumgemeente.nl. U kunt hier ook nieuws kwijt voor de MillenniumGazet.

Werkgroep

De Werkgroep Heerlen Millenniumgemeente bestaat uit een aantal dynamische mensen. Maar nu gaat de dynamiek wel erg ver. Twee van de leden verhuizen binnenkort naar het buitenland. De werkgroep heeft dus spoedig versterking nodig. Belangstelling? Mail naar postbus2015@heerlenmillenniumgemeente.nl.

www.heerlenmillenniumgemeente.nl