De MillenniumGazet

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulletin met informatie over de activiteiten in het kader van Heerlen Millenniumgemeente

april 2010  

 

Millenniumdoelen

 

Zaterdag 8 mei

World Fair Trade Day: een wereld van cultuur

Zaterdag 8 mei is het World Fair Trade Day, de internationale dag voor eerlijke handel. Over de hele wereld besteden fairtrade organisaties, waaronder de Wereldwinkels, aandacht aan fairtrade. Dit jaar staat World Fair Trade Day in het teken van cultuur.

In Heerlen organiseert de Wereldwinkel samen met de Werkgroep Heerlen Millenniumgemeente een Fairtrade markt op het Pancratiusplein. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor fairtrade. Fairtrade staat voor eerlijke handel met respect voor mens, natuur, maar ook voor cultuur. Op het Pancratiusplein zullen stands aanwezig zijn van de Wereldwinkel en andere producenten van fairtrade producten. Ook Heerlen Millenniumgemeente zal aanwezig zijn.

Om het culturele aspect van de Fairtrade markt te benadrukken is er een djembé workshop door Robin Zalm (ex-Volumia!). Dus als je altijd al eens op een djembé hebt willen spelen, dan is dit je kans.

 

Zaterdag 8 mei, 11-16 uur op het Pancratiusplein.

 

Millenniumdoelen in Parkstad

In Parkstad Limburg zijn drie millenniumgemeente: Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Woensdag 24 maart organiseerde de Werkgroep Heerlen Millenniumgemeente een avond over activiteiten in Parkstad om de millenniumdoelen dichterbij te brengen. Niet alleen in de millenniumgemeenten, maar ook in de Parkstadgemeenten die (nog) geen millenniumgemeente zijn.

De avond was vooral bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te stimuleren en samenwerking tussen de verschillende initiatieven te bevorderen. Ongeveer 35 mensen bezochten de bijeenkomst.

Voor een verslag ga naar onze website.

Woensdag 28 april

Proef presentatie Transition Town Parksjtad

Het is een tijd lang rustig geweest rond Transition Towns Parksjtad maar achter de schermen is er toch steevast doorgewerkt aan de voortgang. Deze lente gaat TTP van start met een publiciteitscampagne om de inwoners van Parkstad te mobiliseren.
Als try-out gaat TTP op 28 april 2010 een presentatie geven van de nieuwe materialen.

De laatste maanden is er gewerkt aan de website www.parksjtad.transitiontowns.nl. Deze site is naast de sociaal netwerk website www.ttheerlen.ning.com opgezet zodat de informatie beter gepresenteerd kan worden.

TTP wil wel eens weten wat jullie ervan vinden en of er nog dingen aan moeten veranderen. Zo is er meer mogelijkheden qua functionaliteit en vormgeving bijvoorbeeld. TTP hoopt dat de site de komende maanden uitgroeit tot een nuttige bron van informatie voor iedereen die in een duurzame veerkrachtige regio is geďnteresseerd. Verder is er drukwerk gemaakt zoals een brochure, visitekaartjes en persberichten. Dit alles in een huisstijl met aardetinten (mergelland) en een krachtig logo. En dan is er nog de nieuwe powerpoint presentatie waarin de concepten van transition towns en permacultuur inzichtelijk worden gemaakt met foto’s en animaties. Deze avond bied ook gelegenheid om oude contacten weer eens aan te halen.

Wij verheugen ons op jullie komst en maken er een feestje van!

28 april, 19.30 uur.  Café Lachus Valkenburgerweg 23 Heerlen

 

 

 

 

Sittard-Geleen haalt titel Fair Trade Gemeente

De gemeente Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Limburg, die de titel Fair Trade Gemeente heeft behaald. Ze is hiermee de 6de gemeente in Nederland. Eerder behaalden al Groningen, Goes, Het Bildt, Houten en Meppel deze eervolle titel. Einde maart werd de titel toegewezen. Van harte proficiat!

Colofon

De MillenniumGazet is een uitgave van HeerlenMondiaal. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending, meld dat dan aan millenniumgazet@heerlenmillenniumgemeente.nl. U kunt hier ook nieuws kwijt voor de MillenniumGazet.

 

www.heerlenmillenniumgemeente.nl