De MillenniumGazet

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulletin met informatie over de activiteiten in het kader van Heerlen Millenniumgemeente

maart 2009  

 

 

 

Millenniumdoelen

Heerlen is Millennium Gemeente

Het gemeentebestuur heeft Heerlen aangemeld als millenniumgemeente. Dat wil zeggen dat Heerlen zich zal gaan inspannen om de millenniumdoelen te verwezenlijken. Heerlen Millenniumgemeente is niet alleen een zaak van gemeentebestuur en mondiale groepen. Alle sectoren van de samenleving en ook individuele burgers kunnen daarbij betrokken worden. Denk aan gezondheidszorg, onderwijs, bedrijfsleven en verenigingen, maar ook het dagelijks leven als consument.

 

De gemeente heeft aan HeerlenMondiaal gevraagd het voortouw te nemen bij de millennium campagne. Door voorlichting te geven en acties te organiseren om burgers bewust te maken; door groepen en organisaties te ondersteunen bij concrete projecten; en zo nodig ook de gemeente op haar beleid aan te spreken.

HeerlenMondiaal is een samenwerkingsverband van mondiale groepen en groepen die zich bezig houden met duurzame ontwikkeling. De groepen van HeerlenMondiaal willen zich uiteraard graag inzetten om de millenniumdoelen dichterbij te brengen.

 

 

Wethouder Van Zutphen spreekt op de discussieavond

Discussieavond Heerlen Millenniumgemeente

Op 5 maart was er in de Luciushof een discussieavond over Heerlen als Millenniumgemeente. Ongeveer 25 personen bezochten de avond. Harrie Winteraeken, voorzitter van HeerlenMondiaal, gaf aan dat HeerlenMondiaal een belangrijke rol kan spelen in de Millenniumcampagne, maar dat niet alleen kan. Peter van Zutphen, wethouder van de gemeente Heerlen, ziet het feit dat Heerlen nu een Millenniumgemeente is, vooral als een nieuwe impuls voor het werken aan duurzaamheid en mondiale samenwerking. Ronald Kohnen van COS Limburg gaf mogelijkheden aan voor activiteiten, zoals het steunen van projecten, een millenniumdoelenmarkt en uitwisseling van scholen.

 

In de discussie kwam een groot aantal ideeën naar voren. Zo zou er meer aandacht gegeven moeten worden aan projecten van mensen in het Zuiden. Ook activiteiten van groepen hier zouden bekender moeten worden.

 

Aan het eind van de avond werd een groep gevormd die verder gaat werken aan de campagne. Wilt u ook meewerken om de millenniumdoelen dichterbij te brengen, neem dan contact op met heerlenmondiaal@xs4all.nl .

 

 

Café Mondiaal start 20 april

Als eerste activiteit in het kader van Heerlen Millenniumgemeente presenteert HeerlenMondiaal in samenwerking met Dionysos Consulting het Café Mondiaal.  Onder het genot van culinaire verwennerijen, muzikale en literaire omlijstingen zal iedere derde maandag van de maand een millenniumdoel uitgelicht worden. Op die manier willen we op een leuke, ontspannende manier een duidelijke boodschap overbrengen: samen zijn we verantwoordelijk voor een betere wereld.

 

De eerste avond is op 20 april in het nieuwe tapasrestaurant De Ontmoeting op het Wilhelminaplein in Heerlen. Tijdens deze editie zal het eerste Millenniumdoel centraal staan: in 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen. 

 

De avond begint om 19 uur. Karlijn Dado verzorgt de muzikale omlijsting. Leo Biessen draagt gedichten voor. De Ontmoeting serveert een heerlijk tapas buffet. De kosten bedragen € 28,50 incl. drie consumpties. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Kaarten zijn te koop bij de Wereldwinkel, Akerstraat 9 in Heerlen.

 

 

Colofon

De MillenniumGazet is een uitgave van HeerlenMondiaal. Als u de Millenniumgazet wilt blijven ontvangen, meld u dan aan op millenniumgazet@heerlenmillenniumgemeente.nl . U kunt hier ook nieuws kwijt voor de MillenniumGazet.

.

 

 

www.heerlenmillenniumgemeente.nl